Na het lezen van ‘Kus kus,Bezness’

Ingezonden bericht:                                                                                                                                                

 

Ik heb het boek in 1 dag uitgelezen. Vooral omdat mijn moeder aan bleef dringen.

Ik ben samen met mijn ouders in april 2011 op vakantie naar Egypte, en ontmoette daar een bedrieglijke) leuke jongen.


Eenmaal weer thuis hielden we contact via internet en sms. Hij vroeg vaak of ik nog een keer naar Egypte kon komen. Mijn ouders waren het daar in het begin helemaal niet mee eens, vooral door de manier waarop mannen achter jonge meiden aan jagen. Na een aantal discussies kreeg ik toch toestemming om te gaan. Ik was dolblij, want ik kon terug naar de jongen waar ik verliefd op was geworden.


Eenmaal daar kon ik niets op hem aanmerken. Hij behandelde me gewoon zoals ik gewend was als Europese jonge vrouw. Wel vroeg hij me om geld, omdat het zijne zogenaamd op was. En als je weet dat de revolutie in Egypte in volle gang is, en het toerisme daardoor op zijn gat ligt, en hij daardoor geen geld en dus geen werk heeft… Dan ben je snel geneigd om wat geld te geven.
Toen ik weer thuis was, was ik nog net zo verliefd als van te voren.. 1,5 week later wees mijn moeder me op de feiten van ‘beznessers’..
De eens zo leuke jongen leek voor mij ineens op een verschrikkelijke gemene man, die heel goed wist waar hij mee bezig was. Dat was ook het moment waarop ik besloot nooit meer terug te gaan naar Egypte.. In ieder geval niet voor hem of wie dan ook.

Achteraf blijkt dat ik onze week samen betaald heb. Hij zei dat de huur van een appartementje 400 euro (!) was (later veranderde hij dat naar 600 euro), terwijl ikzelf en mijn ouders niets konden vinden waar de huur meer dan 200 euro bedroeg. Hij had voorgesteld dat ik de helft betaalde, en hij de helft. Toen hij zei dat de huur eigenlijk 600 euro was, vond hij het toch goed dat ik ‘maar’ 200 euro betaalde. Achteraf gezien heb ik dus de volledige huur betaald.


Net voor ik weer naar Nederland zou vertrekken, vroeg hij me of hij wat geld van me kon lenen. Zijn baas wilde hem geen voorschot op zijn loon betalen, en zijn geld was dus zogenaamd op. Hij vroeg 150 euro, voor de trein van Luxor naar Alexandrie en terug, en om in eigen levensonderhoudt te voorzien. Wederom, wetende van de revolutie en het toerisme, gaf ik hem dat geld. Hij beloofde dat hij alles terug zou betalen.

Ik ben nu bijna 2 maanden verder, en ben nu zo ver dat het voor mij klaar is. Al die tijd heeft hij tegen me gelogen om aan geld te komen. En op het moment dat ik en mijn ouders daar achter kwamen en hem vragen begonnen te stellen, wist hij niet hoeveel smoesjes hij moest gebruiken om ons van zijn onschuld te overtuigen. Tevergeefse moeite in dit geval.

Het heeft me wat geld gekost en het heeft een tijdje heel zeer gedaan dat iemand van me ‘hield’ vanwege m’n geld. Toch ben ik blij dat het zo is afgelopen. Het had ook anders kunnen zijn.

Na het lezen van ‘kus kus bezness’ weet ik zeker dat ik een hele nare ervaring heb weten te voorkomen.

 

One Response to Na het lezen van ‘Kus kus,Bezness’

Leave a Reply

EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish

Video trailer Kus kus Bezness

September 2019
M T W T F S S
« Oct    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Slideshow