Bezness in Afrika

Ingezonden bericht:

Gistermiddag kreeg ik per post jouw boek.
Afgelopen nacht heb ik het ademloos uitgelezen. Er was veel herkenning wat betreft mijn eigen lang voorbije huwelijk met een Moslim man uit Afrika. Een relatie met dit soort mannen kan dodelijk zijn ;Letterlijk en emotioneel.
De klap ben ik nu – na meer dan 15 jaar nog steeds niet helemaal te boven.

 
 
Dat grenzeloze gedrag in uitersten; het dagelijkse vergeefse proberen de mijnenvelden te omzeilen. mijn onvermogen om de volle hoogst onlogische en onwaarschijnlijk lijkende waarheid te bevatten en de draagwijdte daarvan- en dan dat grote pijnlijke – dat waar het uiteindelijk werkelijk om te doen is en waar minutieus en doordacht daar naar toe wordt gewerkt.
Dat waar iedereen aan meewerkt, wat iedereen in dat land – in de familie’normaal’ lijkt te vinden, waardoor jouw werkelijkheid vervreemd.
Jij dacht liefde en je bent een prooi, die zorgvuldig beslopen wordt en ingesloten, tot je geen kant meer op kunt en dan wordt er meedogenloos toegeslagen.
 
 
De man waarmee ik getrouwd was , woont nog steeds in Nederland en in die zin is hij gevoelsmatig nog dicht bij .Van tijd tot tijd probeert hij nog contact te zoeken. Volgens het Islamitisch geloof blijf je immers zijn vrouw, c.q. zijn eigendom en wat van jou is is dus ook van hem.
Mijn ervaring was niet helemaal zo heftig als die van jou; maar geld huis en spullen, in Afrika en deels ook hier, was ik kwijt.
 
 

Hier in Nederland was er dagelijks verbale agressie ;weg gaan ;andere vrouwen , bij wie er wellicht meer te halen zou zijn, ja alles. Tijdens gezamenlijke verblijven in Afrika gebeurde hetzelfde in heftigere vorm, omdat hij zich gesteund wist door alle landgenoten.
Ik ben van hem weg gegaan op het moment dat hij wilde slaan. Heb tegen hem gezegd dat dit de eerste en tevens de laatste keer zou zijn dat hij dat probeert. Zou ik met hem in Afrika gewoond hebben, dan zou ik veel afhankelijker geweest zijn van hem en dus weerlozer.
 
 
Ik begrijp heel goed je ontkenning telkens weer ; de waarheid is te groot om te bevatten en heftige emotionele gebeurtenissen volgen elkaar in een snel tempo op in extreme uitersten.
Dan is er schaamte en ongeloof naar jezelf en er zijn ‘ betweters’ die denken het recht te hebben om een oordeel over je te vellen;’ hoe kunnen vrouwen zo dom zijn daar in te trappen! Het is hun overtuiging dat zij minder dom zijn en het hen dus nooit zal kunnen overkomen.
 
 
Ik ken nogal wat vrouwen die dit verhaal hebben meegemaakt . Stuk voor stuk intelligente mooie vrouwen. Een van mijn vriendinnen die twee kinderen van haar ex- Afrikaanse man heeft, zit nu al jarenlang ondergedoken Alleen haar naaste familie en een paar vriendinnen hebben haar adres en tel nr. een vrouw heeft gekozen om in Afrika te blijven en zich te troosten met zelfgebrouwen alcohol om zo haar dagen daar in pijn en lijdzaamheid te slijten.
 
 
Hier in Nederland ken ik minstens 5 vrouwen die iets soortgelijks hebben meegemaakt.
Jouw naam en de titel van het boek heb ik aan de betreffende vrouwen doorgegeven en ga dadelijk mijn boek ‘te lees’ brengen aan iemand die het ook wel kan gebruiken.
liefs en ik wens je veel kracht !

 
 

Leave a Reply

EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish

Video trailer Kus kus Bezness

September 2019
M T W T F S S
« Oct    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Slideshow