Hoe herken je een Beznesser

WANNEER U ONDERSTAANDE SYMPTOMEN HERKEND, WEES DAN GEWAARSCHUWD!

 • Hij heeft geen werk of er is geen werk te krijgen, waar hij niets aan kan doen.
 • Hij draagt de verantwoording voor de opvoeding van zijn jongere broers en zussen en zit daarom in de financiële problemen.
 • Hij werkt omdat hij zorg draagt voor een ernstig ziek familielid en heeft geld nodig voor de behandeling.
 • Plotseling verliest hij zijn baan en dat is natuurlijk niet zijn schuld.
 • Hij vraagt u mee uit en dan blijkt hij geen geld op zak te hebben.
 • Hij wil een orfi-contract afsluiten onder het mom van ‘ ik hou van je en wil met je trouwen’.
 • Hij krijgt vaak telefoontjes en houd zijn mobiele telefoon angstvallig bij zich.
 • Hij sluit zijn e-mail snel of verduistert zijn monitor wanneer u in de buurt ben.
 • Hij moet dringend weg voor een paar dagen, verzint alle mogelijke tragedies als excuus.
 • Hij spreekt in zijn eigen taal met zijn vrienden en neemt niet de moeite e.e.a. te vertalen.
 • Hij weet een heleboel korte zinnen in verschillende talen.
 • Hij reageert geïrriteerd wanneer uw lastige vragen stelt ‘ You don’t trust me’,  geen antwoorden maar verwijten.
 • Hij klaagt over zijn vrienden ‘ ze zijn jaloers en mogen me niet’ .
 • Hij gaat zijn familie uit de weg in uw aanwezigheid.
 • Hij blijft de woorden ‘ ik hou van je,  je bent mooi,  je hebt mooie ogen,  je bent de enige etc.  herhalen.’
 • Hij belooft een gemeenschappelijke toekomst. huwelijk,  enz.
 • Hij probeert uw te overtuigen dat er geïnvesteerd moet worden in een toekomst in zijn eigen land.
 • Hij probeert u te overtuigen dat het beter is om een toekomst samen te hebben in Europa.
 • De mooie praatjes nemen af nadat er een orfi-contract is afgesloten of seksueel contact is geweest.
 • Hij reageert geïrriteerd, soms ook agressief onder het mom van ‘Ik hou van je,  ik heb serieuze bedoelingen en ik weet wat goed voor ons is.’

3 Responses to Hoe herken je een Beznesser

 • Raya says:

  “Hij heeft geen werk of er is geen werk te krijgen, waar hij niets aan kan doen.”
  Dit geldt voor de meeste jonge mannen in Egypte gezien de huidige situatie in het land.

  “Hij draagt de verantwoording voor de opvoeding van zijn jongere broers en zussen en zit daarom in de financiële problemen.”
  Als vader ziek is en niet kan werken en hij is de oudste zoon dan is dit een feit en zal hij al zijn salaris afdragen voor het onderhoud van het gezin.

  “Plotseling verliest hij zijn baan en dat is natuurlijk niet zijn schuld.”
  Arbeidsrecht is een papieren zaak in Egypte en dit kan inderdaad zo maar gebeuren of dat hij wel werkt maar domweg niet wordt uitbetaald of niet volledig.

  “Hij krijgt vaak telefoontjes en houd zijn mobiele telefoon angstvallig bij zich.”
  Als er inderdaad iemand ziek is dan houdt je je telefoon angstvallig bij je. Ook is het de gewoonte dat mensen (vrienden en familie) elkaar met regelmaat bellen als ze uiteen zijn, om te horen of alles goed gaat met die ander.

  “Hij moet dringend weg voor een paar dagen, verzint alle mogelijke tragedies als excuus.”
  Bij een overlijden moet een oudste zoon de familie vertegenwoordigen en sowieso ben je daar als familielid om respect te betuigen en te helpen. Dit ritueel neemt 3 dagen in beslag. Dit is een groepscultuur en geen ik-cultuur waarbij mensen elkaar steunen als dit nodig is.

  “Hij spreekt in zijn eigen taal met zijn vrienden en neemt niet de moeite e.e.a. te vertalen.”
  Dat wat hij met zijn vrienden bespreekt, hoeft niet altijd vertaald te worden. Dat kan ook achteraf.

  Bovenstaande dingen zijn niet wetmatigheden waarmee je ‘een beznesser’ herkent en hiermee doe je mensen/mannen tekort.
  Ik mis over het geheel genomen de nuancering en objectieve informatie over culturele aspecten op je websites. Ik kan me voorstellen dat dit ook moeilijk is voor iemand die zulke slechte ervaringen heeft meegemaakt, maar het zou je sieren en je website sterker maken als je een kans ziet om dit toe te voegen.

  Er staan stellingen op je website die gewoon echt niet kunnen en waarbij je een heel volk veroordeelt, gebaseerd op cijfers die je vervolgens totaal niet duidt. Nogmaals het zou je alleen maar sterker maken als je dit zou nuanceren of verhelderen. Je kunt simpelweg niet alles en iedereen over één kam scheren.

  Met vriendelijke groet,
  Raya

  • admin says:

   Raya,

   Voor de duidelijkheid:
   - De bovengenoemde symptomen worden in geval van ‘Bezness’ in alle beznesslanden gebruikt.

   - De meerderheid van de gedupeerden heeft lang genoeg in die landen gewoond of bezocht om vertrouwt te zijn met de culturele aspecten, welke trouwens per land en streek ook nog wel eens flink kunnen verschillen.

   - Voor anderen is het raadzaam om de eer aan zichzelf te houden, de andere cultuur te respecteren waar de westerse normen en waarden zo van verschillen.

   - Als er vrouwen/mannen zijn die ‘dom en naïef’ handelen geeft dat ‘niemand’ het recht om daar op zo’n criminele manier misbruik van te maken. Kan iemand die in de liefde gelooft fout zijn? Liefde maakt blind maar niet dom. Anderen kunnen er domweg niet over oordelen zolang ze er zelf niet mee te maken hebben (gehad). Dit geldt voor vele zaken waarin misleiding, mishandeling of manipulatie een rol speelt.

   Bezness Alert geeft informatie en is het steunpunt voor gedupeerden van Beznesspraktijken. Liefdesfraude en -oplichting. Een gestructureerde vorm van manipulatie met als enig doel ‘eigenbelang’. De beznesscriminaliteit gaat ook gepaard met isolatie van personen, vernederingen, aanrandingen en zelfs moordaanslagen.

   Met het uitlichten van deze beznesspraktijken, ongeacht in welk land deze plaatsvinden generaliseren wij niet.

   Het team van Bezness Alert

 • anymous says:

  Ik ben het wel eens met Raya. Mijn vriend is ook een Egyptenaar, althans een Egytische Nubier. Nu we een orfi hebben is net zo aardig en leuk als voorheen. Hij toont nog steeds net zo veel interesse als daarvoor (is niet opdringerig) maar gewoon. Dat ze weinig verdienen in dat land en arbeidsomstandigheden slecht zijn is een feit inderdaad. Mijn vriend klaagt vaak over zijn werk en terecht. Hij wil geen geld van me en vraagt hier nooit om. Hij wil zelf ander werk vinden in een andere stad maar wacht op me omdat ik over een week al naar Hurghada ga naar hem toe op vakantie. Hij is eerlijk en tot nu toe ziet alles er goed uit.

  Ik heb eerder twee vriendjes gehad in Egypte (jaren geleden) deze waren erg op sex belust, in tegenstelling tot deze Nubische jongen die helemaal niet op sex is belust, we doen het wel maar op een gezonde manier. Hij praat ook niet schunnig en grof daarover, beter gezegd hij praat er nooit over. Dat deden mijn Egyptische exvriendjes wel op een groffe en intimiderende manier.
  Ik zie een duidelijk verschil. Mijn Egyptische ex vriendjes vertrouwde ik niet. Hun wouden ook altijd een ipad of laptop en vroegen of ik dat mee kon brengen. Mijn huidige vriend vraagt hier nooit om.

  Mijn vriend zijn Engels is niet optimaal en soms begrijpen we elkaar even niet. Dan gebruikt hij de vertaalmachine en vertaalt ie voor de grap wel is spaans of Italiaans en kent korte zinnen in verschillende talen. Dat kan ook voor de fun zijn. Ik heb m ene keer de vertaalmachine aangeboden te downloaden. Ik krijg veel mails en facebook verzoeken van andere Egyptenaren en die weiger ik zoveel mogelijk want heb daar geen zin in. Die mensen zeggen dan tegen hem, heb met je vriendin gepraat en dan vraagt hij mij waarom? en word ie erg onzeker. Dus dan liegen hen want ik heb geen behoefte om met collega’s en vrienden van m te spreken. Hij is het met me eens. Hij kan dan onzeker overkomen. Als ik met m op vakantie ben en ik weer terugreis naar Nederland , huilt hij (dus geen krokodillen tranen!) Mannen die aan bezness doen zullen niet zo snel gaan huilen.

Leave a Reply

EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish

Video trailer Kus kus Bezness

September 2019
M T W T F S S
« Oct    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Slideshow