De Zwarte Lijst

Ingezonden bericht:

 

Dit verhaal gaat over een goede vriend van ons die we hebben leren kennen in Luxor. Hij ( ik zal hem “J “noemen) was jarenlang manager van een goed lopend hotel en verzorgde het entertainment voor de gasten en expats.

Hij was een welbekende in Luxor en werd door velen zeer gewaardeerd. Echter hij was ook homo en woonde al jaren samen met zijn Egyptische vriend (“S”)  welke personeelsmanager was in het zelfde hotel. Iedereen wist van hun geaardheid echter hier werd niet over gepraat en niet veroordeeld.

 

Toen er een nieuwe algemeen manager werd aangesteld in het hotel begonnen de problemen. De nieuwe manager was erg jaloers op het succes en bekendheid van J. en belde de “grote oom” ( het hoofd van de familie ) op van S. Hij vertelde dat S en J samenwoonde en een homo seksuele relatie hadden. Natuurlijk was dit al lang bekend bij de familie maar nu werd het openlijk uitgesproken. J. sprak de nieuwe manager aan over dit incident en vroeg of de eigenaar van het hotel wilde bemiddelen in het conflict. De eigenaar was al jarenlang een goede vriend van J. dus hij verwachtte ook dat deze de nieuwe manager aan zou spreken over zijn gedrag. Echter de eigenaar koos de zijde van de nieuwe manager en vond dat J. er geen probleem van moest maken. Maar nu er openlijk over zijn relatie met S. werd gepraat was er wel degelijk een probleem ontstaan daar de familie van S. nu de relatie niet meer konden negeren.

 

 J. en S. besloten het hotel te verlaten en kwamen in onze coffeeshop werken als managers. Ook verhuisde ze naar een appartement langs de coffeeshop. Dit appartement was van de vorige eigenaar van onze coffeeshop die al jarenlang probeerde om ons weg te pesten om de coffeeshop voor een zacht prijsje ( minder als de helft ) weer terug te kopen. Dit ging al jaren gepaard met veel pesterijen. Het verbaasde ons wel dat hij een appartement verhuurde aan onze nieuwe manager zeker omdat er openlijk werd gepraat over de relatie van J. en S.

Na een maand besloot S. plotseling om weg te gaan bij J. Hij vertelde dat zijn familie hem dwong om zijn relatie met J. uit te maken en hij was ook bang voor de reacties van de locale bevolking.

Dit kwam bij J. hard aan. Tegelijkertijd kwam er een koper opdagen voor onze coffeeshop en appartement. Dit betekende dat J. nu ook geen baan meer had. We besloten J. met ons mee te nemen naar Nederland voor een tijdje zodat hij even de boel kon laten bezinken om daarna terug te gaan naar Luxor om een nieuwe baan te zoeken.

 

Toen J. na een maand in Nederland te zijn geweest terug ging naar Egypte werd hij geweigerd. Het bleek dat J. op de zwarte lijst stond, niemand kan of wil hem vertellen hoe hij na 15 jaar wonen en werken  in Luxor,  nu ineens niet meer het land in mag.

 

Achteraf bleek alles een groot complot te zijn: de kopers van de coffeeshop zaten in een deal met de vorige eigenaar welke ook goede contacten had met de eigenaar van het hotel….hoe het precies gespeeld is zal altijd een raadsel blijven, maar het resultaat mag er zijn: de manager kreeg een promotie en werd algemeen manager van het hotel, S. was weg bij J.

De Coffeeshop moet nog steeds betaald worden waarvoor we een rechtszaak zijn aangespannen. J. was uit het land en kan nooit meer terug komen.

 

 

8 Responses to De Zwarte Lijst

 • Lyddy says:

  Learning a ton from these neat atcriels.

 • M. says:

  Lieve Noor,

  Ik denk dat het tijd is om ook werkelijk via de site een lijst van namen van die personen te vermelden, waardoor wij bezness slachtoffers dus de dupe zijn geworden. Misschien is dit een idee? Mijn ex heeft een Facebook account, gaat ondertussen lekker door. Niemand maar dan ook NIEMAND gun ik deze hel! Wie weet hoeveel meer slachtoffers hij gemaakt heeft?!

  Veel liefs, dikke knuffel voor jou!

 • Franco says:

  Lieve Noor,
  heb veel bewondering en respect voor je.Gelukkig sta ik ook wel met beide benen op de grond,maar weet ook hoe verlokkelijk het is door mooie praatjes die je weer op hemelen.Niets is wat het lijkt en ben mede door jouw heel vast besloten om vrouwen en meiden in te lichten op vacantie’s voor de praktijken van de beznessers.Je kan iemand iets mee geven maar het is uit eindelijk aan hun wat ze er mee doen.Samen kunnen we allemaal heel veel bereiken om dit soort praktijken te voorkomen.Wens je een fijn weekend.Liefs

 • luuk says:

  Ja, ik ben het helemaal eens met voorgangster.
  Een lijst met namen van verkeerde mannen. Ben al uren opzoek via de zogenaamde
  sites met namen, maar of geblokkeerd of chinees ,maar geen namen.

  Lucas de Groot

 • Pusscat says:

  Hallo, ich würde auch gern einmal schauen ob meiner auf dieser Liste ist .Vielen Dank

 • Joan says:

  Het zou inderdaad fijn zijn om op een handige manier een lijst met namen te kunnen vinden en er eventueel een naam aan toe te kunnen voegen.
  Ik krijg de lijst niet gevonden helaas.

  Groeten,
  Joan

 • Elsje says:

  kan iemand de link posten van de zwarte lijst van Egyptische mannen? Ik weet dat die er moet zijn maar ik kan het niet vinden op het web.

 • Magnuna says:

  dezy-house.ru , kunstkamera.net
  but it’s Russian

Leave a Reply

EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish

Video trailer Kus kus Bezness

September 2019
M T W T F S S
« Oct    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Slideshow