Trouwen in Egypte

Ingezonden bericht door: Dree in Hurghada

 

Valkuilen en voetangels

 

Wist je dat:

 

Als je als westerling(e) trouwt met een Egyptenaar je gekocht wordt voor een paar pond? Vroeger zelfs piasters?

 

Bij een Egyptisch huwelijk wordt er maanden, soms jaren onderhandeld over de prijs van de bruid, d.w.z. wat de (familie van de) man in moet brengen en aan de vrouw moet schenken. Dit gaat vaak om goud, geld, bezit zoals huizen, grond, meubels enz.enz.

Mede daardoor zijn westerse vrouwen ‘goedkope’ bruiden en zullen ze in veel gevallen ook als zodanig bekeken worden, zowel door de man als door zijn familie. De aanstaande bruid wordt hiervan niet op hoogte gesteld en in de shari el khari (registratiekantoor waar het huwelijk wordt voltrokken) zet je je handtekening onder een Arabisch opgesteld papier waar je in de meeste gevallen niets van begrijpt/kunt lezen.

Zo verliefd als je bent vertrouw je je partner, maar het is van belang dat je zekerheid eist, ook als westerling. Dat je het land uit mag, dat jouw bezit ook jouw bezit blijft (huis, meubels, geld enz.enz).

 

- Laat alles vertalen, zodat je niets ondertekent waarvan je niet weet wat er in staat. Zoek dan zelf een vertaler en laat het door jezelf vertalen, liefs door een beëdigd vertaler die door de rechtbank wordt erkend. Helaas zijn advocaten en vertalers niet altijd betrouwbaar, soms zijn er handeltjes gaande om jou in de luren te leggen, akelig, maar het zal niet de eerste keer zijn dat de ervaring dit leert.

Afspraken over de alimentatie enz.enz. Hier moet je dat vooraf doen, achteraf naar een advocaat gaan levert weinig of niets op. Daarom wordt er voor Egyptische vrouwen zo zwaar onderhandeld voor er van een verloving/huwelijk sprake is.

Een testament is ook een optie, zeker als er bedrijven of huizen zijn. Een testament maken kan wel na het huwelijk. Vaak wordt er gezegd dat dit niet goed is omdat je dan slechte dingen afroept, maar als je het niet ter sprake brengt en er iets aan doet kun je later met lege handen staan en denken van ‘had’ ik het maar wel gedaan.

 

Wist je dat:

 

Als je trouwt met een Egyptische (moslim) man en je bekeert je niet, jouw kinderen na zijn dood van je kunnen worden afgepakt?

De familie van de man kan dit doen onder de noemer dat jouw kinderen dan niet als goede moslim worden opgevoed. Als je trouwt en je laat NIET alles goed beschrijven bij de rechtbank, je al je geld en bezit kwijt kunt raken bij het overlijden van je echtgenoot?

 

Het zijn geen leuke dingen om over na te denken, maar het is nog veel erger om na een scheiding of overlijden tot de conclusie te komen dat je, door blind op je partner varen, alles, in een aantal gevallen zelfs je kinderen, kwijt raakt.

 

 

 

 

3 Responses to Trouwen in Egypte

Leave a Reply

EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish

Video trailer Kus kus Bezness

September 2019
M T W T F S S
« Oct    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Slideshow