Orfi huwelijk Egypt

Ingezonden bericht door: Dree in Hurghada

 

 Valkuilen en voetangels

 

Wist je dat:

 

Een orfi ‘huwelijk’ in tegenstelling tot wat de heren meestal vertellen welzeker bepaalde rechtwaardigheid/rechtsgeldigheid heeft?

Er genoeg dames hun geld en spullen kwijtgeraakt zijn met/door een orfi-huwelijk?

Ook al worden ze schijnbaar op de hoek van de straat verkocht, kunnen ze bij een advocaat worden opgemaakt, het is niet een vrijblijvend papiertje om samen te kunnen reizen/in een appartement etc.. te kunnen verblijven.

 

Let op!

 

Ook als je niet van plan bent te trouwen, geef je jouw Egyptische vriend een royaal cadeau als je besluit om in een orfi-huwelijk te treden- hij is vanaf de datum huwelijk met een niet Egyptische niet meer dienstplichtig.

In de praktijk worden deze papiertjes ook gebruikt om je letterlijk en figuurlijk uit te kleden en je aan hen te binden, want een westerse vrouw heeft GELD (ook al ben je gewoon een hardwerkende jonge dame), je hebt wellicht een auto, je kunt op vakantie in een hotel, je hebt mooie kleren enz.enz.

En zo word je ook meestal door de familieleden gezien, als melkkoe voor ‘vader’ die in het ziekenhuis ligt, moeder die een operatie nodig heeft, of een ‘koelkast’, verzin het maar.

Of je vriendje wil jou een gelukkig leven geven en een eigen bedrijf beginnen, een mooi huis voor jullie samen kopen (uiteraard op zijn naam, al weet je dat niet).

En uiteraard is een visum voor het westen ook een belangrijke reden!

Liefde is hier een heel ander begrip, vrouwen en mannen zijn niet gelijk en dat zie je ook o.a. in de wetgeving.

 

Een man mag meerdere vrouwen, en sommigen hebben al een vrouw als ze met jou aanpappen, of trouwen later (vaak met hun nicht of ander vrouwelijk familielid), er zijn heel veel zaken waar wij geen idee van hebben op het moment dat je hier komt. Dat duurt jaren en veel gesprekken, boeken, onderzoeken en gepubliceerde artikelen.

 

 

9 Responses to Orfi huwelijk Egypt

 • Sandra Begijn says:

  Egyptenaren hebben zoveel kopieen van die orphi-contracten…Zijn allemaal gekopieerd en dus illegale handtekening van de advocaat,niet de orginele…Ze kunnen hun kamer ermee behangen….

  • Manon says:

   Je bent tot over je oren verliefd, wie kent dat gevoel eigenlijk niet? Juist omdat je maar beperkt bent in je tijd en je toch graag tijd (privé) wilt doorbrengen om elkaar te leren kennen, ga je akkoord met het orfi huwelijk. “Joh” denk je dan “het is geen echt huwelijk, het is een papiertje om de wet te omzeilen en zo toch samen te kunnen zijn”. Herkenbaar? Je bent verliefd en door het tijdsgebrek en de druk om samen te willen zijn, teken je dat papiertje want wat heeft het nu voor waarde? Als je het niet meer wilt, verscheur je het toch gewoon? Het staat toch nergens geregistreerd. Fout! Ondanks dat het niet geregistreerd staat, heeft het toch een aanzienlijke waarde en niet in de laatste plaats kan “je echtgenoot” je het leven zuur maken als je besluit weer naar Egypte te komen maar niet naar hem. Vertrouw geen enkele man die een orfi huwelijk met je wil aangaan. Het kan niet vaak genoeg gezegd worden: je bent alleen maar business voor hem en je wordt aan alle kanten ge(mis)bruikt vaak zonder dat je er erg in hebt. Jij bent immers wel tot over je oren verliefd. Wanneer hij echt van je houdt zal hij er niet eens over prakizeren om een orfi huwelijk aan te gaan. Helaas moeten hier ook de (enkele) goeden lijden onder de kwaden. Hou je oren en ogen open en sluit ze niet in de naam der liefde. Zie zijn minder leuke kanten niet door de vingers want dit is een deel van zijn ware aard die hij niet verborgen kan houden voor je, hoe hard hij het ook probeert……

 • Metwaly says:

  Vrijstelling van de dienstplicht?? Sorry, ik ken er die officieel getrouwd zijn waarvan de man gewoon het leger in moet.

  Uitkijken moet je altijd, met een Egyptenaar, een Hollander, een Rus….

 • Inge says:

  Ja natuurlijk moet je voorzichtig zijn echter het web word onzichtbaar gesponnen en de spin lokt langzaam de prooi, geduldig en bijna onzichtbaar. Dat er overal van dit soort spinnen zijn weten we allemaal, echter in de meeste Europese landen heb je ongedierte bestrijders waar je aan kunt kloppen zodat de spin weinig kans maakt of die je kan helpen als de spin je toch te pakken heeft gekregen. In landen zoals Tunesie, Gambia, Egypte etc. heb je deze niet en ben je overgeleverd aan de spin!

 • Verschraegen Liliane says:

  Ik vraag mij af of het niet mogelijk is om als westerse die een officiel “orfi” papier bezit maar aan de kant is geschoven omdat ze geen eigen zaak wilde starten met haar “man” die man nu op zijn plichten te wijzen en voor zijn verschillende vrouwen te doen zorgen.Ondertussen is er een orfi-huwelijk tussen hem en een engelse dame die een flat kocht en een restaurant kocht of huurt voor hem.Zij denkt de enige te zijn in zijn leven en komt dan ook met veel vertoon iedere dag zonnen aan het zwembad van het hotel waar ze weet dat ik en mijn dochter verblijven.Graag zou ik hem aan zijn plichten houden al echtgenoot,als er zoiets bestaat in egypte.Ik wil alleen bekomen dat die mannen hinder inzien dat er ook gevolgen zijn voor hen en zo bijdragen tot een andere mentaliteit in de toekomst

 • Sandra Begijn says:

  Wil iemand zo kerel als echtgenoot houden wetende dat hij westerse vrouwen gebruikt voor geld?????

 • aadje says:

  accepteren van cultuuren!
  wat je vroeger mee hebt gekregen van je opvoeders blijft in je
  mensen beoordelen of veroordelen vanuit een andere cultuur zou je dienen te overleggen met mensen vanuit de cultuur waarover je denkt te moeten oordelen of veroordelen

 • dorette says:

  Iemand leren kennen op facebook, uit egypte cairo. Ik lees over een orfi huwelijk, ken hem net en wil al trouwen.. ben nederlandse heb wao.Ik weet dat hij bij een auto bedrijf kia werkt. Kan ik naar Cairo en, bij hem in zijn huis verblijven.of is dat strafbaar, ik lees ook dat ze met 4 vrouwen getrouwd mogen zijn. Hij zegt dat hij alleen woond. en met een orfi huwelijk wat voor risico zit daar bij.

 • Miranda Dekker says:

  Ik ben jaren geleden ook zo dom geweest om een orfi te ondertekenen. Volgens mij was het in 2008. Werd natuurlijk ook misbruikt voor geld/visum. Nu zou ik wel weer terug willen naar Egypte (vakantie met een vriendin), maar is dit wel veilig? Hij had toentertijd het origineel van de orfi en ik weet natuurlijk niet of het nog bestaat…
  Wat zijn de eventuele consequenties als ik terugkeer naar Egypte?

Leave a Reply

EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish

Video trailer Kus kus Bezness

September 2019
M T W T F S S
« Oct    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Slideshow