Beznesscriminaliteit

 

Als er over loverboys zoveel maatschappelijk lawaai wordt gemaakt, waarom dan niet rond het verschijnsel van de beznesscriminaliteit?

 

De ‘beznessproblematiek’ is zo goed als onbekend in de samenleving en bij de reguliere hulpverlening.

 

Er is naar aanleiding van de publicatie van het boek ‘Kus kus, Bezness’ media aandacht met als gevolg dat er zich steeds meer gedupeerden bij Bezness Alert aanmelden.

 

De hardheid en snelheid waarmee dit fenomeen groeit is alarmerend.

Percentages via de enquête op deze site:

Gedupeerden: vrouwen 88%  mannen 12%

Gedupeerden: Nederland 86%   België 14%

Beznessland: Egypte 48%  Tunesië 33%  Turkije 15%  Overige 5%

Waarvan 44% financieel gedupeerd zijn > € 10.000,- buiten de emotionele schade.

 

Cijfers die via deze site zijn verkregen, wijzer erop dat er voor Nederland alleen ca. 2000 gedupeerden van beznesspraktijken waren in 2005 vanuit Egypte.

 

Zolang er niet gewaarschuwd  wordt voor het gevaar van beznesspraktijken en zolang ‘Bezness’ nog niét erkent is, als zijnde een groot maatschappelijk probleem, vindt ook dit jaar weer op grote schaal plaats in al die vakantielanden.

 

 

 

11 Responses to Beznesscriminaliteit

 • Sandra Begijn says:

  Good job Noor!!!Hoe meer mensen dit weten hoe beter!!!!!

 • Helena Carron says:

  Ik ben ook het slachtoffer geweest van deze beznezz criminaliteit. De man die mij gedupeerd heeft komt uit Tunésië

 • nijlbloempje says:

  Waarom kunnen er geen flyers als waarschuwing worden uitgedeeld ,b.v. op reisburo`s, of op vluchtroete`s naar deze bestemmingen ???????.
  Daar zouden een hele hoop mannen/vrouwen mee gewaarschuwd zijn.

 • nijlbloempje says:

  vluchtroete`s??…=vluchtroute`s

 • Sandra Begijn says:

  Reisburo’s gaan zich daar niet mee bezig houden..Snijden zo in hun eigen zak.Ook de luchtvaartmaatshappijen niet…
  Wel gaan we in Hurghada posters hangen..Maar niet op straat.Als je dit doet maken ze je af..Komt hun business in gevaar!!!

 • Елена says:

  Сейчас я тоже оказалась жертвой человека, который живет в Египте, а сама я из России. У нас тоже есть сайты, но многие женщины не верят, так как каждая думает, что с ней он так не поступит.

 • Inge says:

  pff. En maar demonstreren voor meer vrijheid. Wat gaan ze doen met meer vrijheid, ik hou me hart vast!

 • clm says:

  Bezness…ik kende het begrip niet, maar het speelt zich op grote schaal ook af in en rondom het archeologische park “Petra”, Wadi Musa in Jordanie. Zelf ben ik er net niet ingetrapt. Net niet. Ik heb het dan ook van dichtbij kunnen observeren en heb het onlangs schriftelijk gemeld aan de autoriteiten van Jordanie. Wacht nog steeds op antwoord. De autoriteiten bedekken het met woestijnzand. Iedereen weet het, niemand praat erover.
  Een aantal vrouwen heeft de beznessers van Petra/Wadi Musa te kijk gezet op deze website:http://womentravellersguide.weebly.com/index.html. Aan de schandpaal. Om – hopelijk – andere vrouwen in bescherming te nemen (als ze tenminste wijs genoeg zijn om eens naar de naam van hun “nieuwe liefde” te googlen).

  • Shiva says:

   Ik vindt het misselijk dat mesnen op zo een manier worden opgelicht.Leef je het hele jaar naar de vakantie toe, om het dan in rook op te zien gaan.Ik hoop dat alle mesnen die opgelicht zijn, op e9e9n of andere wijze hun geld terugzien, en dat het weer in Nederland alsnog omslaat in een zonnige periode.

 • Admin says:

  1,5 Milliarden Euro kostet die Bezness-Mafia das deutsche Sozialsystemen jedes Jahr.
  „Bezness“, so heißt das systematische Geschäft mit der Urlaubs-Liebe offiziell – abgeleitet von Beziehung und Business. 5000 deutsche Urlauberinnen, so schätzen Experten, sind allein 2011 auf Gefühls-Gangster hereingefallen!

  http://www.bild.de/news/ausland/betrug/bezness-abzocke-urlaubs-liebe-19966946.bild.html” rel=”nofollow”>http://www.bild.de/news/ausland/betrug/bezness-abzocke-urlaubs-liebe-19966946.bild.html

 • Headlines says:

  It’s really a great and helpful piece of info. I am glad that you simply shared this helpful information with us. Please stay us informed like this. Thank you for sharing.

Leave a Reply

EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish

Video trailer Kus kus Bezness

September 2019
M T W T F S S
« Oct    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Slideshow