Daily Archives: April 6, 2014

`Die van mij is anders`

received message

 
Ik woon nu ongeveer 10 jaar in Egypte.
 
Toen ik 17 was ging ik voor het eerst op vakantie naar Hurghada. Werd verliefd, ging een aantal keren terug op vakantie. Toen ik 20 werd, wou ik echt verhuizen naar Egypte , niet alleen omdat ik verliefd was, maar ook voor het warme klimaat en het “makkelijke” leven, thuis in België voelde ik mij alleen en een buitenstaander, op mijn ouders kon ik ook niet rekenen.

 
Al snel vond ik een leuke job als animatrice in een hotel, mijn toenmalig vriendje vond dit niet leuk, dus heb ik al snel deze relatie verbroken. Ik was jong, wou doen wat ik wou, achteraf bekeken zal hij mij ook wel hier en daar bedrogen hebben (met vrouwen en financieel) dus conclusie: goed opgelost.
Heb toen 4 jaar als animatrice gewerkt en nog eens 2 jaar een relatie gehad met een andere Egyptenaar, toen ik daarvan merkte dat ik slechter behandeld werd dan ik verwachtte,heb ik deze relatie ook verbroken. Dit vertel ik vlotjes maar heeft mij zeker op de momenten zelf pijn gedaan.

 
Toen ik na ongeveer 2 jaar mijn huidige “vriend” tegen kwam, is het eigenlijk pas slecht met mij beginnen gaan: ik was echt verliefd, dacht dat hij dat ook was. Alhoewel dat alles gewoon duidelijk was, hij niet anders is dan al die anderen, was ik dom en blind verliefd en dacht dus echt “mijn Mohamed is anders” .. Niet dus, in de ogen van een Egyptenaar ben ik gewoon een goedkope hoer, uit een slechte familie, die ze dus kunnen gebruiken. Vernederen zoveel ze willen en waar ze geen respect voor hoeven te hebben, ook al is het zo en weet ik dat, kan nog steeds niet geloven dat wij als mensen zo wreed kunnen zijn.
 
We woonden al snel samen, al had ik steeds mijn eigen appartement.We woonden namelijk in het huis van zijn vorige vriendin, waarin hij gratis mocht blijven wonen. Ook zij had een aantal jaren geleden geld gegeven voor zijn eigen zaak op te richten, daarvoor was hij ober in een hotel.. Hij heeft me dit allemaal eerlijk verteld. Het voelde niet goed.
Ik zou terug verhuizen naar mijn appartement, ik vond dat hij maar eens mocht gaan vertellen tegen die ex dat hij een nieuwe vaste vriendin had of dat hij in ieder geval uit het huis moest gaan, maar hahaha.. Wat dom van me : zijn status: een villa , zou hij nooit opgeven, tot we op een bepaalde moment zo’n hevige ruzie kregen , hij kreeg namelijk telefoon van haar, zei vroeg hem of hij al getrouwd was of een vriendin had waarop hij nee nee antwoordde, ik zat er gewoon naast..!!

 
Ik was verliefd maar dit kon ik niet slikken, heb haar toen zelf opgebeld en verteld dat ik een aantal weken in haar huis had gewoond maar dat ik vond dat dit niet kon. Hun relatie was echt verbroken doch wou zij natuurlijk niet dat er in haar huis een ander meisje woonde, en god weet wat voor feestjes er nog allemaal werden gegeven.. Ze heeft haar huis toen verkocht snel daarna heb ik toen geprobeerd om begrip te hebben voor de situatie. Zij was in de 50, hij had geld van haar gekregen toen in de tijd, bij mij valt er niks te rapen en bovendien ben ik veel jonger dacht ik, wij hebben een echt relatie , dacht ik.
 
Na 3 jaar een zogezegd goede relatie te hebben, kreeg ik opeens telefoontje van een vriend. Hij vertellende dat mijn vriend zich was gaan verloven in zijn Dorp met een Egyptische..Ik heb hem daar met geconfronteerd, was natuurlijk niet waar.
 
Een paar dagen daarna kwam ik erachter dat ik zwanger was. Ik vertelde het hem en hij werd gek van woede, ons kind wilde hij niet hebben, een bastaard kind ! Misschien heb ik op dat moment de verkeerde keuze gemaakt , maar ik Zag hem graag en ik hield mezelf voor de gek met de gedachte dat hij mij ook graag zag , ik zou mijn kindje houden.
 
Hij is toen toch niet getrouwd maar de relatie zou nooit meer worden wat die was. Omdat hij nooit “echt” was, ik was een scharrel , een poppetje met wie hij kon showen als het nodig was.
 
Ben in België gaan bevallen, na 6 weken al terug gekeerd, meneer wou een DNA test, heeft die gekregen.. Op zijn manier ziet hij onze dochter graag, financieel draai ik er voor op, al geloofd hij zelf dat hij dat doet..
Ben een aantal maanden in België geweest en voelde mij daar niet goed, heb niet gestudeerd, kan enkel op mezelf rekenen en financieel is het voor mij en mijn dochter hier beter dan daar..heb toen afspraak gemaakt met hem dat ik terug naar Egypte zou komen, zou werken, bij hem wonen, voor een jaar, zodat ik zou kunnen sparen om na een jaar terug naar België te kunnen gaan met geld in mijn zak voor meubeltjes, waarborg..

 
Ik was altijd zo fier op mezelf, geen dure maar mooie kleding, altijd fris en opgemaakt, hier in Egypte heeft mijn dochter het goed, kan naar de cribbe, mooie kleding , speelgoed, zwemmen, de zon, haar papa. Ben zo bang voor als dit jaar om is , heb op de een of andere manier een job gevonden toen voor een jaar, een Ibo contract met de VDAB, waardoor ik niet slecht verdien nu , ook dit is straks voorbij ..
 
Hij helpt ons nu wel verder maar wetende dat je eigenlijk niet welkom bent omdat hij liever wil genieten van het leven dan deze last mee te dragen, wetende dat je kind geen grootouders heeft, doet allemaal pijn.. Hij behandeld mij nu slecht, laat me weten dat hij ons liever ziet vertrekken dan komen..
 
Voor de buiten wereld is alles zo mooi maar het is echt een hel, vernederend voel ik me, en rot dat ik me niet sterk genoeg voel om gewoon te vertrekken, ben zo bang voor het onbekende, wil niet in armoede leven , bang om door de zwarte sneeuw te moeten, en verdrietig omdat ik niet weet dat mijn dochter gelukkig zal zijn, met mij, zonder haar papa…het zou eenvoudig moeten zijn, gewoon vertrekken maar op de 1 of andere manier voel ik me daar niet sterk genoeg voor..
 
Door al die vernederingen voel ik me echt gebroken, voel me niks waard..en toch zet ik elke ochtend mijn masker weer op en begint er weer een dag waarop in denk , komaan, nog effe sparen en het kan, totdat ik weer maar eens slecht behandelt wordt, dan komt het verdriet weer naar boven, en voel ik me helemaal verlamd..

 
 

EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish

Video trailer Kus kus Bezness

April 2014
M T W T F S S
« Feb   Jun »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Slideshow