Daily Archives: October 21, 2012

Gezocht – mijn kinderen -

Ingezonden bericht:                                                                                                                                                                

 

Hallo Noor,

 

Hier ook een vrouw die zo gevoelig was voor de hofmakerij van een buitenlandse man, al gaat het in mijn geval om een Irakese man.
Na mijn scheiding ging ik werken in een AZC en zo begon het.. beetje bij beetje wist hij mijn vertrouwen te winnen, hij hoefde niets van mij, gaf zelfs het beetje geld dat hij daar per week kreeg aan mij voor boodschappen. Dat gaf me het vertrouwen dat hij mij niet gebruikte. Want ik zag natuurlijk wel meer relaties daar in het AZC, tussen de mannen daar en NL medewerksters.

 

 

Hij kreeg als Irakese vluchteling een verblijfsvergunning hier, we gingen samenwonen, hij kreeg een baan (met wat hulp van familie van mij). En we kregen twee kinderen.
En waar alles tussen ons goed ging toen er nog geen kinderen waren, gingen toen de dingen bergafwaarts. Een combinatie van zijn karakter/cultuur/geloof, zou je kunnen zeggen. Ik beëindigde de relatie en ging alleen wonen met de kinderen.

 

Toen ik echter een relatie kreeg met een NL man, is hem dat denk ik in het verkeerde keelsgat geschoten (want hij wilde me nog altijd terug) en is zijn eer gekwetst. Na een vakantie bij hem bracht hij de kinderen niet meer terug en nam ze mee naar zijn vaderland…. Dit is deze a.s. kerst tien jaar geleden en ik heb de kinderen nooit meer gezien……

 

Over de ontvoering heb ik een boek geschreven en ik ben nu bezig met een vervolg. Want sinds vorig jaar is er via internet wel contact ontstaan (via-via in eerste instantie) en heb ik mijn verhaal kunnen doen aan mijn dochter, die inmiddels 16 is. Helaas is dit helemaal verkeerd uitgepakt en ben ik alleen nog maar meer gekwetst…..

 

Je boek zet me ook aan het denken wat de financiële kwestie betreft, want tijdens onze jaren samen heeft hij heel vaak geld gestuurd naar zijn familie daar. En toen we uit elkaar gingen hadden we een eigen huis, wat verkocht werd en daar kreeg hij natuurlijk ook de helft van. Ik denk dat hij daar in Irak lekker van al dit geld leeft met onze kinderen (en twee vrouwen! en zijn familie). Ik ben mijn kinderen kwijt en het is maar de vraag of ze ooit in staat zullen zijn om al die manipulatie en hersenspoeling te kunnen overwinnen. Want hij heeft mij ook ingepakt met zijn mooie praatjes die ik geloofde.. en zelfs toen hij vorig jaar, toen dit het contact ontstond, weer met mooie praatjes begon alsof er niets gebeurd was, trapte ik er in eerste instantie in..

 

Ik voel me zo stom, al begrijp ik waarom ik er zo gevoelig voor was (heeft ook alles met verleden en jeugd te maken).

Nu is er geen enkel contact meer met Irak; ik moet wel, gewoon uit zelfbescherming….

 

PS. Vergeet ik helemaal te zeggen hoeveel respect ik heb voor jou en ook voor je moeder! Wat geweldig om een moeder te hebben die je zo heeft geholpen en gesteund, maar je bent zelf ook een krachtige vrouw, dat is overal in je boek te voelen.
Ik wens je heel veel succes en geluk, je verdient het.
http://www.bol.com/nl/p/gezocht-mijn-kinderen/1001004002627310/

 

 

EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish

Video trailer Kus kus Bezness

October 2012
M T W T F S S
« Sep   Dec »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Slideshow