Daily Archives: November 15, 2011

Beznesspraktijken via de chat.

Ingezonden bericht:

 

Lieve Noor, ik ook ..heb je boek in 1 adem uitgelezen.
Hongerig naar alles wat ik over Bezness kon lezen en meer. Mooie herkenning uit je boek en ook je verschrikkelijke verhalen en wat een rampen je dan overkomen. Dat kun je je van te voren niet bedenken.

 

Ik werd verliefd op iemand achter de computer uit dat land en ik was daar nog nooit geweest, laat staan… alleen op vakantie.! Die compleet andere wereld in Egypte, maakt t dan ook zo onwerkelijk.
En waarom …? Ik zit in een scheiding. Kwetsbaar daardoor. Ik leef nog met mijn man onder 1 dak op 70 m2 ,wat me veel teveel spanning geeft. Ik vluchtte weg in een computerspel ..Citty Ville genaamd. Ik moest daar wat mensen toevoegen omdat dat spel daarop is gebaseerd. Dan komt er eentje op chat, die je vriendelijk gedag zegt, totaal onschuldig lijkt het. Je staat open voor een gesprek, want je ziet er geen gevaar in.

 

Je chat komt steeds vaker, geeft je complimenten en stelt je allerlei vragen, je doet je verhaal en daardoor wordt je steeds meer gehecht aan die persoon. Dat gaat heel subtiel en langzaam wordt je verliefd. Hij is begripvol, en luisterd, heeft alle tijd en geeft je zoveel aandacht. Hij maakt je een beetje jaloers , want hij heeft veel vrouwen om zich heen die commentaar geven op zijn foto’s. Dan zegt hij dat hij je nodig heeft , misschien wil je wel met hem trouwen. Hij zegt dat hij je graag wilt zien en je daar een hele leuke vakantie kan doorbrengen, hij zorgt overal voor. Hij is een man die zo anders is. Hij is je gids en je tolk en je droomt van luchtkastelen. Je zweeft weg en droomt van Pyramiden en Farao’s en je egyptische Prins voert je langs deze mooie streken en verwend je met alle zorg en toewijding. Ik heb toen een reis naar Egypte geboekt en een hotel besproken, ook voor hem een kamer in dat hotel. Je mag niet samen op een kamer, want de wet verbied dat je ongetrouwd niet samen mag slapen in een Islamitisch land. Het reisburo zegt of waarschuwd niet over deze liefdesfraude. Maar je prins is arm en heeft t niet makkelijk.

 

En dan begint het getrek om geld. Maak maar wat geld over :zegt hij, Dan kan ik voor ons ook proberen een appartement regelen, dat is goedkoper voor jou. Dan bespaar ik je geld. Stort het maar op West Union. Wat moet je doen? je twijfelt en je vraagt je af is dit wel goed?
Iedereen veroordeeld die man als je je verhaal verteld en ook jij …hoe kan je zo verliefd worden, zo dom, nooit die man gezien en dan daarheen…!!! Weet je wel hoe de cultuur is en hoe weinig je daar te vertellen hebt als vrouw. Hoe je gemanipuleerd wordt. Ik lag met kloppend hart in bed, want de datum van de reis kwam steeds dichterbij. Daar gingen de alarmbellen af maar ze deden zo pijn. Ik zag in dat het waarschijnlijk niet dezelfde motivatie was waarmee hij met mij wilde vakantievieren. Mijn droom van die prins moest ik opgeven en heb mijn reis gecanceld. Hij zat natuurlijk in de toeristenindustrie. ………………Ik was daar anders compleet leeggeplukt en erger kan ook nog, misbruikt of gevangen daar………niets meer over van het sprookje.

 

Het verwijderen van die man op facebook ging ook nog met veel emotionele pijn. Blijkbaar zitten ze je te hersenspoelen. Ik heb daar hulp bij gehad. Je schaamt je en voelt je bedrogen. Ik kom er nog goed vanaf, alleen mijn droom, mijn reisgeld en 1 x 25 euro.
Maar mijn leven is niet zo verwoest dan als het daar fout was gegaan.

 

 

Het heeft me een belangrijke les geleerd die ik nooit meer zal vergeten.
Ik waardeer deze site, omdat je hier niet veroordeeld wordt en je informatie kan opdoen. Je kan met al je vragen terecht. Geweldig bedankt hiervoor. En voor ieder die twijfelt…kom ermee.
Veel liefs.

 

 

EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish

Video trailer Kus kus Bezness

November 2011
M T W T F S S
« Oct   Dec »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Slideshow