Daily Archives: August 19, 2011

De Zwarte Lijst

Ingezonden bericht:

 

Dit verhaal gaat over een goede vriend van ons die we hebben leren kennen in Luxor. Hij ( ik zal hem “J “noemen) was jarenlang manager van een goed lopend hotel en verzorgde het entertainment voor de gasten en expats.

Hij was een welbekende in Luxor en werd door velen zeer gewaardeerd. Echter hij was ook homo en woonde al jaren samen met zijn Egyptische vriend (“S”)  welke personeelsmanager was in het zelfde hotel. Iedereen wist van hun geaardheid echter hier werd niet over gepraat en niet veroordeeld.

 

Toen er een nieuwe algemeen manager werd aangesteld in het hotel begonnen de problemen. De nieuwe manager was erg jaloers op het succes en bekendheid van J. en belde de “grote oom” ( het hoofd van de familie ) op van S. Hij vertelde dat S en J samenwoonde en een homo seksuele relatie hadden. Natuurlijk was dit al lang bekend bij de familie maar nu werd het openlijk uitgesproken. J. sprak de nieuwe manager aan over dit incident en vroeg of de eigenaar van het hotel wilde bemiddelen in het conflict. De eigenaar was al jarenlang een goede vriend van J. dus hij verwachtte ook dat deze de nieuwe manager aan zou spreken over zijn gedrag. Echter de eigenaar koos de zijde van de nieuwe manager en vond dat J. er geen probleem van moest maken. Maar nu er openlijk over zijn relatie met S. werd gepraat was er wel degelijk een probleem ontstaan daar de familie van S. nu de relatie niet meer konden negeren.

 

 J. en S. besloten het hotel te verlaten en kwamen in onze coffeeshop werken als managers. Ook verhuisde ze naar een appartement langs de coffeeshop. Dit appartement was van de vorige eigenaar van onze coffeeshop die al jarenlang probeerde om ons weg te pesten om de coffeeshop voor een zacht prijsje ( minder als de helft ) weer terug te kopen. Dit ging al jaren gepaard met veel pesterijen. Het verbaasde ons wel dat hij een appartement verhuurde aan onze nieuwe manager zeker omdat er openlijk werd gepraat over de relatie van J. en S.

Na een maand besloot S. plotseling om weg te gaan bij J. Hij vertelde dat zijn familie hem dwong om zijn relatie met J. uit te maken en hij was ook bang voor de reacties van de locale bevolking.

Dit kwam bij J. hard aan. Tegelijkertijd kwam er een koper opdagen voor onze coffeeshop en appartement. Dit betekende dat J. nu ook geen baan meer had. We besloten J. met ons mee te nemen naar Nederland voor een tijdje zodat hij even de boel kon laten bezinken om daarna terug te gaan naar Luxor om een nieuwe baan te zoeken.

 

Toen J. na een maand in Nederland te zijn geweest terug ging naar Egypte werd hij geweigerd. Het bleek dat J. op de zwarte lijst stond, niemand kan of wil hem vertellen hoe hij na 15 jaar wonen en werken  in Luxor,  nu ineens niet meer het land in mag.

 

Achteraf bleek alles een groot complot te zijn: de kopers van de coffeeshop zaten in een deal met de vorige eigenaar welke ook goede contacten had met de eigenaar van het hotel….hoe het precies gespeeld is zal altijd een raadsel blijven, maar het resultaat mag er zijn: de manager kreeg een promotie en werd algemeen manager van het hotel, S. was weg bij J.

De Coffeeshop moet nog steeds betaald worden waarvoor we een rechtszaak zijn aangespannen. J. was uit het land en kan nooit meer terug komen.

 

 

EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish

Video trailer Kus kus Bezness

August 2011
M T W T F S S
« Jul   Sep »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Slideshow