Daily Archives: August 12, 2011

Bezness Turkije

Ingezonden bericht:

 

Nadat ik € 1200,- had overgemaakt voor wat ik dacht mijn schoonfamilie in Turkije kreeg ik een telefoontje van toen nog mijn man met de mededeling: het werkt niet tussen ons, ik heb een nieuwe relatie en een eigen restaurant en ben heel gelukkig, bel mij niet meer. Daar moest ik het mee doen.

 

Ik had voor zijn brute mededeling al een mail gestuurd dat ik samen met mijn zoon naar hem toe zou komen en mijn € 1200,- terug wilde. Wij vertrokken toch en gingen in een plaatselijk restaurant wat eten. Ik vroeg de eigenaar van het restaurant (mijn man had voor hem gewerkt) of hij wist waar het restaurant van mijn man was gevestigd. Verontwaardigd dat ik dit wist vroeg hij: hoe weet je dit? Ik deed mijn verhaal. De man was verbaasd want wist niet dat wij getrouwd waren. Hij vertelde dat mijn man geld had gekregen van een oudere Engelse vrouw die hij één jaar eerder had leren kennen. Ik was in shock!  

 

Mijn zoon ging naar het restaurant van mijn man om tekst en uitleg te krijgen. Hij beweerde dat zijn ex-werkgever een leugenaar was. Toen ik alle moed verzameld had ging ik zelf twee dagen later mijn man opzoeken. In het restaurant werkte zijn neefje die me vroeg later terug te komen. Vergezeld door een taxi-chauffeur ging ik terug. Mijn man kwam aangereden in een nieuwe dure auto en stuurde de taxi-chauffeur weg. Ik vroeg hem het totaal geleende geld € 6000,- terug te betalen. Ik kreeg een zielig verhaal over hoe slecht de zaken gingen, hij dronk de hele dag, hij zat gevangen, kon nergens naar toe omdat hij overal tekst en uitleg van moest geven aan die vrouw. Die vrouw had een krediet in Engeland afgesloten, voor het restaurant, nieuwe auto, motor en woonde samen met hem in een duur penthouse. Maar hij kon haar niet vertellen dat hij al getrouwd was. Hij had spijt en probeerde me met lieve woordjes te verleiden en of  ik tot na de zomer wilde wachten want dan zou hij zijn auto verkopen en mij terug betalen. Ik was in shock!

 

Na 2 dagen ging ik samen met mijn zoon terug met de bedoeling om de confrontatie met deze vrouw aan te gaan en haar de waarheid te vertellen. Hij zat aan een tafel met een vrouw die zeker 30 jaar ouder was, hij wist zich geen houding te geven. Mijn emoties kregen de overhand en ik sprak de vrouw verwijtend aan dat ze wel erg wanhopig moest zijn om een man van een ander als toy-boy te kopen. Ze gaf een raar antwoord en mijn nu ex-man stuurde haar weg en probeerde zelf ook te vluchten. Op dat moment ging het licht uit bij mij, ik wilde mijn geld, meer niet, sprong op zijn auto om hem te belemmeren weg te rijden en opeens werd ik van achteren gegrepen door mijn ex-schoonvader. Mijn zoon greep in en schreeuwde: laat mijn moeder los! Toen zag ik mijn ex-schoonmoeder vanachter het hek aan komen lopen en ik wist genoeg. Ze zaten allemaal in het complot. Ik was ingeruild voor een volgend slachtoffer die meer opleverde. Opeens werd ik hardhandig het restaurant ingetrokken door de kok welke begon met op me in slaan. De situatie liep compleet uit de hand een neef van mijn ex-man kwam ertussen en smeekte mij terug te gaan naar mijn appartement en hij zou er zorg voor dragen dat ik mij geld terug kreeg.

 

Later die man stond mijn ex-man met zijn neefjes voor mijn appartement. Ik kreeg een heel zielig slachtofferverhaal te horen waarin hij vroeg mij te vergeven en te willen wachten op mijn geld. Hij vroeg begrip voor het feit dat hij vanuit zijn armoede het aanbod van die vrouw niet kon afwijzen. Hij gaf toe dat hij voor het geld en Bezness ging en had besloten de liefde voor mij daarvoor in te ruilen. Die vrouw had hij verteld dat hij gescheiden was. Dat hij dit spel al lange tijd achter mijn rug om speelde en mij in de illusie liet zijn enige vrouw te zijn tevens geld bleef vragen om onze toekomst samen in Turkije te bekostigen, dat hij samen met zijn familie en omgeving dit spel speelde,  daar had hij geen passend antwoordt op. Hij huilde en smeekte of ik geen stappen wilde ondernemen. Hij ging in tranen weg met zijn 2 neefjes gaf aan hoeveel spijt jij had en dat ik de liefde was en die vrouw zijn rijkdom.

 

De volgende dag belde ik de reisleider om mij naar de politie te brengen om aangifte te doen tegen de kok welke me bont en blauw had geslagen. Mijn ex-man met zijn vader stonden voor mijn appartement. Weer een smeekbede of ik tot later kon wachten op mijn geld. Hij greep me bij de nek en fluisterde in mijn oor: ik ga jouw vermoorden en daarna zelfmoord plegen dan zijn wij weer samen. Hij zei hetzelfde tegen mijn zoon. Om de situatie niet verder te laten escaleren en uit pure angst zei ik dat ik niet meer om mijn geld zou vragen.

Ik heb aangifte gedaan, de politie belde hem, hij moest mee naar het bureau omdat ik in zijn restaurant was mishandeld, de politie vroeg os ik een andere procedure wilde starten voor het terug krijgen van mijn geld. De kok werd gearresteerd. Ik werd naar het ziekenhuis gebracht voor onderzoek en de artsen een rapport van de verwondingen schreven. De politie verzocht mij juridische stappen te ondernemen tegen mijn ex-man bij terugkomst in Nederland.

 

Ik had een telefonisch gesprek met de Nederlandse ambassade waar ik werd verzoek om meer ruchtbaarheid te geven aan deze zaak omdat er zoveel slachtoffers zijn van dit soort bezness.

Criminele praktijken waar familie en omgeving bij betrokken zijn, vrouwen worden voor duizenden euro’s opgelicht en de Turkse overheid doet heel weinig.

Ik wil dat er hier wat tegen gedaan wordt. Het kan niet zo zijn dat wij Europese vrouwen zo behandeld worden en dan ingeruild worden voor het volgend slachtoffer en de dader en zijn familie gaan rustig hun gang en jij zit met schaamte, verdriet, vernedering en financieel compleet aan de grond. Ik ben ingeruild voor het volgend slachtoffer, die denkt dat zij het paradijs gevonden heeft, zoals ik toen ook ooit dacht.

Toen mijn ex-man de jackpot kreeg aangeboden kon ik bij het grofvuil!

 

 


 

 

EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish

Video trailer Kus kus Bezness

August 2011
M T W T F S S
« Jul   Sep »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Slideshow