Daily Archives: August 8, 2011

Bezness in Nederland

Ingezonden bericht:

 

Ik ben een Nederlandse vrouw en werk vanaf mijn 15e, betaal belasting, ben nooit in aanraking met de politie geweest en leidde een alledaags leven. Totdat ik slachtoffer werd van Beznesspraktijken.

 

Tijdens een vakantie werd ik verliefd op een Tunesier. Wij trouwde in Tunesië op Huwelijkse voorwaarden.

Mijn echtgenoot kwam voor 3 maanden op vakantie naar Nederland. Tijdens zijn verblijf in Nederland wordt er aangifte tegen hem gedaan wegens verkrachting. De zaak wordt geseponeerd in verband met gebrek aan bewijs. Later in het jaar komt hij terug naar Nederland op grond van 1 jaar verblijfsvergunning bij partner. Hij was goed op de hoogte van het feit dat Huwelijkse voorwaarden niet in Nederland geldt en dat het gesloten huwelijk in Nederland op grond van Gemeenschap van goederen is.

 

De dreigementen, geweld, mishandeling en verkrachtingen beginnen. Ons kind werd geboren. Hij dreigt mij te vermoorden en mijn kind te kidnappen en er voor te zorgen dat ik alles zou verliezen als ik een scheiding durfde aan te vragen.

Ik verlaat mijn koopwoning wegens huiselijk geweld één maand nadat hij in Nederland is aangekomen. Dit op advies van Steunpunt Huiselijk geweld. De IND trekt zijn verblijfsvergunning in. Hij dient bezwaar in bij de IND en vraagt wijziging voor verblijf bij kind. De rechter beslist in een voorlopige voorziening en geeft hem de kans om een eigen woonruimte te vinden. Hij krijgt een verbod niet meer in de echtelijke woning te komen. Ook beslist hij een omgangsregeling van 4 uur per week onder begeleiding.

 

De beznesstrucks worden ingezet en mijnheer weet ook in Nederland mensen voor zijn karretje te spannen door middel van mooie praatjes en manipulatie. ‘Ik had hem misbruikt als donor en nu moest hij terug naar zijn arme land door mijn toedoen.’ Over huiselijke geweld en het feit dat ik mijn eigen woning niet kan betreden wordt niet meer gesproken ondanks de uitspraak van de rechter.

 

Samen met Steunpunt huiselijk geweld kom ik er achter dat mijn woning is geplunderd en dat de meubels en huisraad zijn meegenomen door mijn man en zijn familie. Na aanvraag voor voorlopige voorziening beslist de rechter een begeleide omgangsregeling in een opvanghuis. Ik heb een aware-systeem moeten aanschaffen met welke ik 24-uur in contact sta met de politie voor mij en mijn kind’s veiligheid. Dit is maar een topje van de ijsberg van hetgeen er allemaal gebeurt is.

 

Nederland heeft geen verdrag met Tunesië en hij kan mijn kind ter aller tijden meenemen. De dreigementen van moord en kidnapping worden aan de kant gezet omdat er geen bewijs is en omdat hij een goed gedrag laat zien.

Hij is gewiekst, een Beznesser die met zijn geraffineerde toneelspel en kennis van de wet en regelgeving in Tunesië en Nederland goede (Bezness) zaken doet. Daar kan ik met mijn eerlijkheid en gevoel voor rechtvaardigheid niet tegenop, mede omdat veel instanties langs elkaar heen werken en zich beroepen op de Nederlandse wetgeving.

 

Ik ben slachtoffer en moet de consequenties dragen. Maar buiten de ondoorzichtige wetgeving in Tunesië laat de Nederlandse wetgeving me nog eens extra boeten en beloont de dader. Hij heeft mij mishandeld, bedrogen, opgelicht, vernederd, verkracht, bedreigd, financieel compleet geruïneerd en ik leef elke dag in angst.

 

Voor mij is het misschien te laat maar ik wil wel anderen waarschuwen en voor dit soort ervaringen behoeden. Beznesspraktijken lonen niet alleen in sommige vakantielanden maar ook in ons eigen land.

EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish

Video trailer Kus kus Bezness

August 2011
M T W T F S S
« Jul   Sep »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Slideshow