Daily Archives: July 29, 2011

Orfi huwelijk Egypt

Ingezonden bericht door: Dree in Hurghada

 

 Valkuilen en voetangels

 

Wist je dat:

 

Een orfi ‘huwelijk’ in tegenstelling tot wat de heren meestal vertellen welzeker bepaalde rechtwaardigheid/rechtsgeldigheid heeft?

Er genoeg dames hun geld en spullen kwijtgeraakt zijn met/door een orfi-huwelijk?

Ook al worden ze schijnbaar op de hoek van de straat verkocht, kunnen ze bij een advocaat worden opgemaakt, het is niet een vrijblijvend papiertje om samen te kunnen reizen/in een appartement etc.. te kunnen verblijven.

 

Let op!

 

Ook als je niet van plan bent te trouwen, geef je jouw Egyptische vriend een royaal cadeau als je besluit om in een orfi-huwelijk te treden- hij is vanaf de datum huwelijk met een niet Egyptische niet meer dienstplichtig.

In de praktijk worden deze papiertjes ook gebruikt om je letterlijk en figuurlijk uit te kleden en je aan hen te binden, want een westerse vrouw heeft GELD (ook al ben je gewoon een hardwerkende jonge dame), je hebt wellicht een auto, je kunt op vakantie in een hotel, je hebt mooie kleren enz.enz.

En zo word je ook meestal door de familieleden gezien, als melkkoe voor ‘vader’ die in het ziekenhuis ligt, moeder die een operatie nodig heeft, of een ‘koelkast’, verzin het maar.

Of je vriendje wil jou een gelukkig leven geven en een eigen bedrijf beginnen, een mooi huis voor jullie samen kopen (uiteraard op zijn naam, al weet je dat niet).

En uiteraard is een visum voor het westen ook een belangrijke reden!

Liefde is hier een heel ander begrip, vrouwen en mannen zijn niet gelijk en dat zie je ook o.a. in de wetgeving.

 

Een man mag meerdere vrouwen, en sommigen hebben al een vrouw als ze met jou aanpappen, of trouwen later (vaak met hun nicht of ander vrouwelijk familielid), er zijn heel veel zaken waar wij geen idee van hebben op het moment dat je hier komt. Dat duurt jaren en veel gesprekken, boeken, onderzoeken en gepubliceerde artikelen.

 

 

EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish

Video trailer Kus kus Bezness

July 2011
M T W T F S S
    Aug »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Slideshow