Daily Archives: July 6, 2011

Getuige van Bezness

DIT IS EEN SELECTIE VAN COMMENTAREN DIE DE AFGELOPEN JAREN OP HET EX-FORUM VAN BEZNESS ALERT ZIJN GEPOST:

 

- Jaren kom ik al in Caïro, en ben in het bezit van een flat in Alexandrië, ook reis ik door de rest van dat prachtige land Egypte. Laatst weer bij El Sawhy op de Ghan Galili markt.

Een Engelse dame zit tussen 2 Arabische “heren”. Praten om haar heen in het Arabisch, dat zij duidelijk niet verstaat (ik wel dus). De een tegen de ander: vergeet niet dat ze dat pak en horloge nog moet kopen. Zij kijkt zwaar verliefd naar hem, ziet mij kijken en zegt tegen mij: wij zijn zo verliefd en gaan trouwen en dat alles na 2 weken, nooit verwacht dat ik zo gelukkig zou zijn. We praten wat en ik vertel haar dat ik al jaren (30 jaar) daar kom en dat ik uiteindelijk in Alexandrië na mijn pensioen ga wonen. Ze vraagt me het een en ander en ik vertel haar dat na een gelukkig huwelijk met een Egyptenaar nu alweer 14 jaar gelukkig alleen ben en dat ook blijf.

Als afscheid geef ik haar het advies om vooral als eerste de taal te leren. Zo heb ik nog wel wat verhalen, maar nooit geweten dat het probleem zo erg was, dacht altijd dat het een toeval was.

 

- Ik woon al te lang en helaas nog steeds in Hurghada en persoonlijk vind ik dat de relaties met ‘foreigners’ de spuigaten uitlopen. Het is gewoonweg niet meer normaal. Ik probeer mijn eigen leven te leiden en me verre van de bijkomende problemen te houden die buitenlandse vrouwen hebben en krijgen met Egyptenaren. 8 van de 10 huwelijken loopt vreselijk mis en er zijn slechts enkele..enkele die lijken goed te gaan. Maar goed, dat moet in de toekomst nog blijken.

Mannen die met meer dan 5 buitenlandse vrouwen getrouwd zijn, veel criminaliteit, moorden, drugsgebruik, hoeren en prostituees (ook mannelijke) veel homoseksualiteit, oplichting, maffiapraktijken, afpersingen, verkrachtingen, seksuele intimidatie, geweld tegen vrouwen, overspel en ga zo maar door.

Ik ben niet getrouwd en kan ook niet begrijpen dat een buitenlandse vrouw nog überhaupt de stap neemt om bij haar lover te zijn. Klinkt hard maar wel de harde realiteit. Denk nooit:  Mijn Ahmedje is niet zo.

 

- Het is te triest voor woorden maar ik zag bijna niets anders in mijn omgeving. Mijn charmante Egyptische buurman die een grote villa liet bouwen kwam regelmatig inspectie houden en bracht dan zijn westerse sponsors mee. Maandelijks een andere smoorverliefde westerse vrouw. Deze vrouwen wisten afzonderlijk van elkaar niet dat zij niet de enige waren. Ik zag en hoorde vanuit mijn slaapkamerraam een jonge Nederlandse vrouw in het Engels tegen haar Egyptische lover zeggen: dat ze bij thuiskomst wel meer geld naar hem zou sturen. Hun samenzijn in Egypte was dan verzekerd. Zij was zich van geen kwaad bewust. Enkele weken later was meneer aanwezig met zijn Duitse vrouw die tevens smoorverliefd de bewaker vroeg om foto’s te maken van haar toekomstige villa. Toen de villa klaar was, haalde hij zijn familie en Egyptische vrouw om in de villa te wonen.

Als deze vrouwen Arabisch hadden begrepen, dan waren er door de opmerkingen van de bewaker en werklui zeker belletjes gaan rinkelen. Of anders, net als ik, vanachter een gesloten raam kunnen toezien, hoe anderen ook worden gemanipuleerd. Dit in schril contrast met de buren een paar honderd meter verder, waar respect en oprechtheid de basis was voor een gemengd huwelijk. Zo kan het dus ook!

 

-30 jaar geleden, net zelf getrouwd met een Egyptenaar. Na 6 maanden wonen in Egypte vraagt mijn man: er is een feest in de stad en daar is een Nederlands meisje, wil je er naartoe? Ik wilde graag weer eens mijn eigen taal spreken dus ging ik. Het was bij Moslims thuis (wij zijn Christen) en dus 2 aparte kamers. Ik in de ene met de dames, gang er tussen en daar de mannen. Zat gezellig te praten met een Hollands meisje en zij vertelde me dat ze de week daarvoor getrouwd waren.De volgende dag zou ze naar Nederland zou vertrekken om alles in orde te maken, zodat haar man kon volgen. Na een tijdje begon ik meet te luisteren (met mijn beetje Arabisch) en kreeg door dat TERWIJL zij dacht dat het feestje voor HAAR was, het eigenlijk OOK het verlovingsfeestje was voor HAAR man EN een meisje dat ook bij ONS in de kamer zat !!!! Ik keek richting mijn man en zag aan zijn ogen dat hij het ook net door had en dat ik het dus goed begrepen had. Zodra we konden hebben we afscheid genomen.

Ik nam een spoed cursus Arabisch, want DAT zou mij dus nooit gebeuren. Ik heb dat meisje en die man nooit meer gezien maar heb me wel jaren schuldig gevoeld dat ik haar niet verteld had wat er aan de hand was.

 

EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish

Video trailer Kus kus Bezness

July 2011
M T W T F S S
    Aug »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Slideshow